Lainankorkojen-lasku-ei-nay-uusissa-lain

 

Jos sinulla on paljon lainoja eri paikkoihin, sinun kannattaa harkita yhdistäväsi lainat. Esimerkiksi jos olet ottanut pikalainoja useammalle eri taholle, ne kannattaa yhdistää yhteen kulutusluottoon kaikki.

 

Ennen lainan ottamista kannattaa vertailla eri lainoja Internetissä ja laskea lainalaskurilla lainan kulut ja korot. Kannattaa laskea oma taloudellinen tilanne tarkasti ja kilpailuttaa eri luottoyhtiöt ennen lainahakemuksen täyttöä. Monella ihmisellä on nykyisin lainaa. Lainan ottaminen ei ole häpeä. Laina voi auttaa sinua saavuttamaan haaveesi tai pääsemään pois taloudellisesta pinteestä. Ihmisillä on nykyisin paljon lainaa ja monet lyhentävät jopa useampaa eri lainaa samanaikaisesti. Lainojen yhdistäminen voi olla kannattavaa tässä tapauksessa, sillä monen lainan samanaikainen lyhentäminen on yleensä kallista hommaa.

 

Lainojen yhdistäminen on usein hyvä idea. Yhdellä isolla lainalla on paljon pienemmät korko- ja kulukustannukset, kuin monella pienellä lainalla. Lainojen yhdistäminen on mahdollista siten, että hakee isompaa yhdistelylainaa esimerkiksi lähimmästä pankista tai luottoyhtiöstä. On hyvä tiedustella lainojen yhdistämismahdollisuutta eri pankeista, sillä pankkien väleillä voi olla suuriakin eroja. Ennen kuin hakee yhdistämislainaa on siis hyvä kilpailuttaa.

 

Lainojen yhdistäminen isommalla lainalla voi usein vaatia takaajan tai vakuuksia, sillä yhdistelylaina on suuruudeltaan usein suhteellisen iso laina. Mikäli henkilöllä ei ole tuttava- tai perhepiirissä sopivaa takaaja voi lainojen yhdistäminen onnistua järjestelylainan avulla. Järjestelylainan takaa Takuu-säätiö. Järjestelylaina toimii samalla periaatteella kuin lainojen yhdistäminen. Järjestelylainan avulla maksetaan asiakkaan pienemmät lainat pois niin, että asiakas lyhentää jatkossa vain yhtä isompaa lainaa.

 

Lainojen yhdistäminen on nykyisin helppoa sillä se onnistuu pankkien lisäksi yhä useammissa luottoyhtiöissä. Monet rahoitusyhtiöt tarjoavat lainat yhdistäviä yhdistelylainoja. Näitä lainoja on helppo ja nopea hakea Internetissä. Kuten jo mainitsin on lainojen yhdistäminen useimmiten taloudellisesti kannattavaa, joten kannattaa mennä tutkimaan Internetistä eri vaihtoehtoja. Lainojen yhdistäminen voi auttaa sinua pääsemään pois velkakierteestä. Lainat voi yhdistää pankissa yleensä edullisemmin kuin muualla. Kannattaa laskea tarkkaa lainojen yhdistämisestä koostuvat korot ja kulut, sillä on myös yhdistelylainoja, jotka ovat koroiltaan niin suuria, että lainojen yhdistäminen ei kannata.

 

Jopa pikalainayhtiöt ovat lähteneet mukaan yhdistelylainamarkkinoille. Pankkien koron ollessa suhteellisen alhainen pikalainayhtiöiden korko voi olla erittäinkin korkea. Korko pyörii usein 15 - 25 % välillä ja Internetissä on kannattavaa vertailla eri lainayhtiöitä ja laskea lainojen yhdistämisestä koostuva hyöty. Joskus lainojen yhdistäminen voi olla jopa kalliimpaa kuin se, että jatkaa entisten lainojen lyhentämistä vanhaan malliin.

 

Lainojen yhdistäminen on yleistä ja monet pankit neuvovat asiakkaitaan yhdistelemään lainansa, koska tämä auttaa heitä pienentämään velkataakkaa. Lainojen yhdistämisen lisäksi erilaiset maksusopimukset ja sosiaalinen luotto voivat auttaa pois taloudellisesta ahdingosta. Maksusopimuksesta keskustellaan joko pankin, luottoyhtiön tai perintätoimiston kanssa riippuen siitä missä vaiheessa laskutus pyörii ja mistä lainaa on alunperin haettu. Yleensä jousto myönnetään mielellään.

 

Maksusopimuksen lisäksi kannattaa tiedustella mahdollisuutta sosiaaliseen luottoon, joka on kunnan ja sosiaaliviraston yhdessä myöntämää luottoa. Sosiaalinen luotto on edullista luottoa, jota myönnetään velkakierteessä oleville ihmisille ja muille henkilöille, joilla on vaikeuksia saada lainaa muuta kautta. Koroltaan sosiaalinen luotto on muihin luottoihin verrattuna melko edullista. Sosiaalista luottoa ei voi kuka tahansa hakea. Vähävaraiselle tai maksuhäiriölliselle se yleensä myönnetään, mikäli tällä on tarpeeksi maksuvaraa.

 

Lainat voidaan yhdistää helposti yhdellä isommalla lainalla. Haet vain Internetistä sopivan luottoyhtiön ja täytät luottohakemuksen. Luottohakemus allekirjoitetaan sähköisesti verkkopankkitunnuksilla, joka tarkoittaa sitä, että asiakas ohjataan luottosivustolta verkkopankkiin, jossa hän näppäilee verkkopankkitunnuksensa. Sähköinen allekirjoitus on turvallinen, nopea ja helppo tehdä. Lainahakemukseen tulee päätös usein nopeasti ja rahat tulevat tilille heti päätöksen jälkeen.