lainalaskurilla-selva-kuva-lainan-kuluis


Tililuotot ovat jatkuvia kulutusluottoja, joita voidaan nostaa luottokortilla, tekstiviestillä tai verkkolomakkeella. Tililuotoissa kulut muodostuvat tehtyjen nostojen ja niiden maksuaikojen mukaan. Tyypillinen tililuoton lainasumma on 50-3000 euroa ja laina-aika 3-12 kuukautta. Tililuottojakin voi vertailla luottovertailusivustoilla.


Tililuottoja tarjoavat paitsi erilliset rahoitusyritykset, myös muutamat verkkokaupat. Joissain tapauksissa tililuottoa voidaan tarjota verkkokauppojen asiakkaille korottomana lisämaksuaikana. Yleisesti kuitenkin verkkokauppojenkin luottopalvelun hoitaa joku rahoitusyhtiö kuten Ostosraha tai Klarna.


Tililuotot on tarkoitettu yli 18-vuotiaille raha-asiansa hyvin hoitaneille Suomen kansalaisille. Tililuoton myöntämisen yhteydessä arvioidaan yleensä asiakkaan maksukyky esimerkiksi erilaisia liitteitä apuna käyttäen. Tililuotot haetaan verkkolomakkeella, jonka ohessa määritetään asiakkaan luottoraja, tililuoton korko ja muut sopimukseen liittyvät kustannukset, luoton eräpäivä, maksuerien suuruus, sopimuksen muut ehdot ja kuluttajasuojalain vaatima todellinen vuosikorko. Luottoraja on enimmäismäärä rahaa, jonka kuluttaja voi nostaa sovittuna aikana pienissä erissä ja maksaa tiettyyn päivään mennessä takaisin.


Tililuotot ovat rahoitustavoista joustavimpia, sillä niissä korot ja kulut kertyvät ainoastaan nostetuista rahasummista. Tililuotoissa ei siis ole esimerkiksi kiinteitä kuukausimaksuja tai sopimuskuluja. Tästä syystä tililuotot ovat erinomainen ratkaisu yllättäviin rahantarpeisiin jo etukäteen varautuessa. Erona pikavippeihin tai pienlainoihin tililuoton kustannukset muodostuvat kertaluontoisesta nostoprovisiosta ja kuukausittaisesta korosta. Tililuotot maksavat siis vain niin paljon, kuin rahaa oikeasti nostetaan.


Suomen Tililuotto


Suomen Tililuotto on yksi suomalaisista tililuottoja tarjoavista yhtiöistä. Koska kilpailu alalla on kovaa, myös Suomen Tililuotto tarjoaa juuri nyt samaa houkutinta uusille asiakkaille kuin muutama muukin luottoyhtiö: ilmaista lainaa. Suomen tililuoton tarjoama ilmainen laina on suurin ja edullisin kaikista, sillä se tarjoaa maksimissaan 600€ lainan ilmaiseksi. Laina pitää maksaa takaisin seuraavan kuun viimeisenä päivänä, joten laina-aika voi olla jopa 60 vuorokautta. Tililuoton ilmainen laina liittyy kuitenkin kuukauden kampanjaan joka siis päättyy 17. huhtikuuta 2014. 


Suomen Tililuoton hinnoittelu poikkeaa hieman muista luottotilejä tarjoavista. Tässä firmassa nimittäin laskutetaan aina nostoprovisiot, eli oikeastaan lainalle ei ole määrätty korkoja ollenkaan, vaan kaikki kulut on laskettu nostoprovisioon. Kiinteä ilmoitettu nimelliskorko on kaikilla lainoilla 20-2000 euroon asti 106,8%. Systeemi toimii niin, että aina myönnetään 2000 euron laina, josta asiakas saa nostaa haluamansa summan ja pelkästään nostetusta summasta veloitetaan nostoprovisio.


Äkkiseltään Suomen Tililuoton hinnoittelumalli kuulostaa melko kalliilta, mutta toisaalta se on selkeä eikä siihen liity piilokuluja. Kaikki kulut on asiakkaalla heti tiedossa. Todennäköisesti myös nostoprovisio veloitetaan nostetusta summasta heti eikä sen jälkeen lainasta ole mitään kuluja. Tililuottoa voi pitää avattuna ilman kuluja, kuluja kertyy ainaostaan silloin kun luottoa on otettu.